P2P půjčky a vše, co o nich musíte vědět

Slyšeli jste již o peer-to-peer platformách, které propojují lidi, kteří si chtějí půjčit peníze, s těmi, kteří jim je rádi půjčí? Sepsali jsme pro vás vše, co byste o těchto platformách jistě rádi věděli.

P2P, sociální půjčky a další názvy

Systém P2P má hned několik dalších alternativních označení. V praxi se lze setkat s označením:

  • peer to peer,
  • social landing,
  • p2p půjčky.

Nejznámější platformou, která se na půjčky lidem od lidí zaměřuje, je bezesporu Zonky. Tato platforma byla založena již v roce 2014 a za dobu své existence byla již několikrát oceněna důvěryhodnou a odpovědnou.

Jak P2P půjčky fungují?

Slyšeli jste již o existenci platforem, které se na P2P půjčky specializují, ale nikdy jste se blíže nezajímali o to, jak to vlastně celé funguje? To pak jistě máte celou řadu otázek. Pojďme si tedy odpovědět na tu hlavní: Jak to funguje? Pokud si chcete půjčit peníze, ale nechcete se obracet na svou banku, můžete k tomu využít právě platformu Zonky.

Stačí si ujasnit, kolik peněz si chcete vlastně půjčit, jak rychle jste schopni tuto částku splatit a jaký úrok je pro vás akceptovatelný. Následně již stačí najít člověka, který se rád stane vaším investorem a vámi požadovanou částku vám půjčí za podmínek, které jste si stanovili.

Výhoda peer to peer půjček? Banka do nich nijak nezasahuje

Díky tomu, že komunikujete přímo se svým investorem, vyhnete se řadě poplatků, jenž by na vás čekaly v případě, kdy byste zažádali o bankovní půjčku. S investorem se skrze platformu na všem domluvíte a uzavřete spolu smlouvu. Vám tak bude poskytnut finanční obnos, na kterém jste se dohodli a ve stanovené lhůtě jej budete muset svému investorovi vrátit.

Nechcete-li si půjčovat od své banky, P2P půjčka je skvělou alternativou. Její největší výhoda spočívá v tom, že komunikace probíhá přímo mezi investorem a žadatelem o půjčku.

Zdroj obrázku: maxsim / stock.adobe.com

Redakce portáluhttps://www.ipodnikatel.cz
Internetový portál iPodnikatel.cz je specializovaný portál zaměřený na začínající podnikatele a ty, kteří chtějí rozvíjet svůj malý nebo střední podnik.

Inzerce

Exit mobile version