Moderní dřevěná terasa: Na jaké dřeviny se vyplatí vsadit?

Stylové posezení za domem, případně na jiném místě v zahradě je snem i realitou mnohých z nás. V každém případě je důležitý jak jeho vzhled, tak i funkčnost. V poslední době se hodně klade důraz především na samotný povrch terasy. Ten je v optimálním případě tvořen dřevěnými palubkami. Vypadají moc hezky a vydrží v elegantním stavu spousty let. Tedy za předpokladu, že se o dřevo člověk správně stará. My se v následujících řádcích podíváme na některé známé dřeviny, které jsou základem takovýchto teras. 

Sibiřský modřín jako vysoce kvalitní klasika

Vynikající volbu představují terasová prkna ze sibiřského modřínu. Vyznačují se především obsahem pryskyřice, která je vynikajícím ryze přírodním pomocníkem při ochraně před dřevokaznými houbami. Vybírat je možné variace prken jak s hladkým povrchem, tak i s drážkou. Vzhledově ani kvalitativně rozhodně sibiřský modřín nezklame a můžete si být jistí, že naopak váš exteriér dokonale oživí.  

Tradiční borovice také stojí za zvážení

Typická sukovitá struktura borovicového dřeva rozhodně imponuje již při prvním pohledu. Letokruhy jsou u tohoto dřeva maximálně zřetelné a borovice je mimo jiné charakteristická podobně jako sibiřský modřín poměrně velkým množstvím pryskyřice. Odolnost borovicového dřeva je díky této skutečnosti maximální.

Exotická dřevina Bangkirai

Jestliže chcete vsadit na maximální odolnost, určitě se nebojte vybrat terasová prkna z některé cizokrajné dřeviny. Výbornou volbu představuje především Bangkirai. Hustota tohoto dřeva je poměrně vysoká, a tak bez větších problémů odolá jakýmkoli negativním vlivům. Žlutohnědý odstín je navíc maximálně stylový, i když se časem mění na olivově hnědou barvu. Do většiny exteriérů tato dřevina dokonale padne a vytvoří z nich velmi útulné místo.

Zdroj obrázku: Marsan / Shutterstock.com

Redakce portáluhttps://www.ipodnikatel.cz
Internetový portál iPodnikatel.cz je specializovaný portál zaměřený na začínající podnikatele a ty, kteří chtějí rozvíjet svůj malý nebo střední podnik.

Inzerce

Exit mobile version