Platon Finance v inkubátoru Microsoftu pro nadějné projekty

I české fintech firmy se mohou dostat do inkubátoru společnosti Microsoft pro nadějné technologické projekty. Čím konkrétně zaujala tato společnost?

Společnost Microsoft v programu Microsoft for Startups za účelem podpory nadějných technologických firem globálně vyčlenil 500 milionů dolarů, v přepočtu přes jedenáct miliard korun, které věnuje zejména na pomoc B2B startupům s budováním jejich mezinárodních aktivit. Program je postavený na modelu partnerství a jen loni pro své partnery vygeneroval více než pět miliard dolarů v tržbách.

Microsoft for Startups je program, který poskytne začínajícím podnikům zdroje k vývojiřešení nebo produktu. Partnerem Microsoftu je v tuto dobu cca 26 českých a slovenských startupů. Přihlásit se do něj může každá společnost, která poskytuje B2B služby, nicméně ne každé se podaří projít hustým sítem a stát se partnerem Microsoftu, jako se to povedlo společnosti Platon Finance.   

Čím tedy tato společnost zaujala Microsoft a proč byste si ji měli zapamatovat?

Platon Finance se věnuje kryptoměnám. Odlišuje se však od ostatních společností tím, že její cílovou skupinou jsou lidé, kteří fandí technologiím, ale v oblasti investování kryptoměn jsou laici, nebo jsou poměrně konzervativní a kryptoměny samotné v nich nevzbuzují zatím velké nadšení či zájem. Pro většinu laiků jsou kryptoměny velkou neznámou. A zatímco obchodování s akciemi, dluhopisy a jinými cennými papíry už v českých luzích a hájích zdomácnělo, kryptoměny jsou zatím pro většinu běžných investorů oblastí neprobádanou, neznámou a tudíž nebezpečnou.

A právě neznalost a potenciální nebezpečnost kryptoměn se rozhodla společnost Platon Finance pro své klienty odbourat. Jejich kryptoměna PlatonCoin se obchoduje například i na burze v Signapuru a je aktuálně zařazena mezi 850 největších kryptoměn na světě (z aktuálního počtu cca 10 000). Neomezují se však jen na kryptoměny, ale v rámci svého ekosystému umožňují svým klientům běžně PlatonCoinem platit u mnoha partnerů v ČR.

Můžete si tak třeba objednat nákup na Rohlíku a zaplatit PlatonCoiny. Díky tomu se z PlatonCoinu stává běžně použitelné platidlo. A právě možnost využití kryptoměny v běžném životě je pro investora – laika lákavá. Inovace a světový unikát je i jejich digitální peněženka. Ta samozřejmě umožňuje obvyklé transakce s kryptoměnami, nicméně má jednu výhodu, kterou zatím žádná jiná společnost nenabídla. Aby klienti Platon Finance měli své investice uloženy bezpečně, je peněženka pojištěná, stejně jako běžný účet v bance. Jen na rozdíl od běžných bank, které pojišťují vklady do 100 000 eur, umožňuje Platon Finance pojistit vklady v peněžence do výše 1 000 000 eur.

Aby umožnili svým klientům vzdělávat se v oblasti kryptoměn a dosahovat tak lepších výsledků při obchodování, spustili také program Platon Trading Academy, lokalizovaný do českého a slovenského jazyka, ve kterém experti lidskou formou vysvětlují obchodování s kryptoměnami a provádí své klienty od prvních dětských krůčků s kryptoměnami, až po náročnější finanční a investiční operace.  

Zvažujete-li tedy sami začít s kryptoměnami, nebo již s nimi pracujete a hledáte pro své investice bezpečnější útočiště, je Platon Finance společnost, kterou byste si měli zapamatovat.

Redakce portáluhttps://www.ipodnikatel.cz
Internetový portál iPodnikatel.cz je specializovaný portál zaměřený na začínající podnikatele a ty, kteří chtějí rozvíjet svůj malý nebo střední podnik.

Inzerce

Exit mobile version