Koupit firmu s historií se vyplatí – pořiďte si ready-made firmu

Nejvýhodnější formou podnikání je dnes rozhodně společnost s ručením omezeným, tedy s.r.o. Ne vždy je však založení nové firmy výhrou. Její zakládání nás může časově zbrzdit při startu podnikání. Současně není nově založená firma mnohdy důvěryhodným partnerem a taktéž si nemá možnost sáhnout na různé dotace či úvěry. Východiskem je koupit ready-made firmu, tedy společnost „s čistým štítem“, ale s delší historií podnikání.

Hledá se firma na prodej

Chcete koupit firmu, která je starší, kvůli její delší podnikatelské historii? Zbystřete! Rozhodně není dobré koupit jen tak nějakou firmu, o jejíž historii nic nevíte. Závazky se mohou objevit se zpožděním a firma za ně ručí, i když změnila majitele, třeba i název či samotnou podstatu podnikání. Šance tady ale je. Koupit společnost připravenou k podnikání od odborníků, kteří se na prodej tzv. ready-made firmy, či spíše firem, specializují. Jde obvykle o s.r.o., které byly založeny právě za tím účelem, aby „zestárly“, nebo byly připravené k okamžitému zahájení podnikání. Firmy připravené k podnikání, zcela bez závazků, nabízí společnost Jake&James, která se na tuto službu specializuje.

Když potřebujete podnikat už od zítřka

Řada lidí se dostane do situace, že potřebuje začít podnikat hned. Přes všechna legislativní a správní zjednodušení nejde s.r.o. založit rychleji než za týden až 10 dnů. Mnoho začínajících podnikatelů tak udělá mnohdy svoji životní chybu a začne podnikat jako živnostník. Živnostenský list lze založit totiž rychleji, v podstatě obratem.

Potřebujete začít podnikat ihned? Nezapomínejte, že je tady možnost pořídit si ready-made společnost. Jde o již založenou firmu, u které se pouze stanete novým vlastníkem, případně rovněž jednatelem. Firma ale může podnikat okamžitě. Je to dnes nejrychlejší způsob, jak začít podnikat jako s.r.o. V případě, že firmu kupujete od specialistů na ready-made firmy, nehrozí vám ani problémy s případnými závazky této společnosti. Žádné totiž nejsou.

Starší firma má lepší jméno

Druhý důvod, proč nepodnikat s novou, ale se starší ready-made firmou, je její kredit. I když má firma nulovou finanční historii a daňové přiznání s nulami, například pro banky je to mnohem serióznější partner už jen díky staršímu datu založení. Mnohé vám nedají úvěr, pokud firma nepodniká alespoň rok. Ani leasingové společnosti nejsou přátelské k novým firmám a vyžadují často alespoň dvouměsíční historii. Dalším důvodem mohou být možnosti získání různých dotací a investičních pobídek. Jako nová firma nemáte opět šanci. Odkoupením starší firmy většinu těchto problémů snadno eliminujete. Navíc nemáte starosti se zakládáním firmy, což se rovněž počítá. Prostě koupíte a podnikáte.

Vše, co vás ještě o ready-made firmách zajímá

Ready-made firmy u Jake&James lze kupit s různým stářím. Jde především o rok staré společnosti. K dispozici jsou firmy s nižším i vyšším kapitálem. Najdete zde i s.r.o. registrované jako plátci DPH. Většinu firem lze pořídit za cenu 9900 Kč.

Firma je schopna na vyžádání nabídnout i starší firmy s podnikatelskou historií již z 90. let. Ztrátové i ziskové.

Odkoupení s.r.o. je velice jednoduché. Poté, co kontaktujete Jake&James, připravíte společně online veškerou dokumentaci, ověří se podepsání dokumentů a následně se podá zápis změn do obchodního rejstříku. Kompletní převod je možné připravit již do druhého dne a vše vyřídit na dálku.

Pokud si nevyberete ze stávajících názvů firem, je možné rovnou řešit i změnu názvu společnosti. Stejně tak rozdělení podílů, jmenování více jednatelů, podání žádosti o registraci k DPH, případně registraci vozidla. Jde o příplatkové služby, které za vás v Jake&James rádi vyřídí.

Asi nejdůležitější otázkou je – kdy můžete s novou společností začít podnikat? V podstatě ihned po podpisu dokumentace. Tedy ještě před zápisem změn do OR. Ty se obvykle v obchodním rejstříku objeví do týdne.

Redakce portáluhttps://www.ipodnikatel.cz
Internetový portál iPodnikatel.cz je specializovaný portál zaměřený na začínající podnikatele a ty, kteří chtějí rozvíjet svůj malý nebo střední podnik.

Inzerce

Exit mobile version