Vybíráte pánské sako a nevíte si rady? Máme pro vás pár tipů

Sako není kousek pouze na formální akce. Naopak. Unosíte ho do kina, na rande i na další volnočasové aktivity. V článku vám prozradíme, jak nosit sako v práci i po práci.

Kdy si obléknout oblek a kdy sako?

Ani mužům se dodržování dresscodu nevyhne. Stejně jako ženy si i vy musíte dávat pozor na to, kam jdete a jaká pravidla pro danou událost platí. Pravidlům se nebraňte, jsou zde od toho, aby se dodržovaly. Někteří považují pánské sako za nevhodné pro denní nošení, ale když se vybere správná velikost a střih, je poměrně dost pohodlné.

Oblek se hodí i několikrát do roka

Oblek si musíte obléknout na formální místa – zaměstnání s daným dresscodem, divadlo, drahá restaurace, pohřeb a závěrečné zkoušky na škole (střední i vysoká škola).

Nosí se sako k riflím? Ano

Samotné sako se hodí na neformální místa, která navštěvujete v osobním čase, např. restaurace, kino, výstava, letní akce ale v některých případech i zaměstnání, kde není přísný dresscode.

Co si k saku obléknout?

V současné době se k saku hodí a nosí i džíny. Chybu rozhodně neuděláte s plátěnými kalhotami. Záleží na tom, jaký je cíl vaší cesty. Pojďme se teď společně zorientovat.

Po práce rozepněte knoflíčky

Pánské sako k riflím vypadá poměrně dost dobře. Oděv doplňte o mokasíny a tašku přes rameno, čímž docílíte vyváženého outfitu. Ležérní styl zvládnete i cestou z práce za kamarády nebo schůzku s partnerkou. Jak? Sundejte sako, odložte kravatu, rozepněte si u košile první 2 knoflíčky a vyhrňte rukávy. Jestli do práce nosíte polobotky, vyměňte je za kvalitní čisté tenisky.

Na formální událost s vyžehlenou košilí

Sako vyžaduje vyžehlené kalhoty a košili. A formální akce navíc boty na šněrování. Dobrým pomocníkem je aktovka a kvalitní peněženka z kůže. Odrbané peněženky nikdy nebudou in.

Existuje několik střihů

Sako musí dobře sedět, protože jedině tak bude dobře vypadat. Na výběr je z projmutého vypasovaného střih slim, který sluší štíhlé postavě a klasického střihu regular. Při nákupu saka přes internet změřte obvod pasu a hrudníku. Naměřené rozměry jsou pro výběr dokonale padnoucího saka důležité. S výběrem velikosti vám pomůže velikostní tabulka.

Dále se saka rozdělují na americký střih, britský střih a italský střih. Rozdíly hledejte v počtu knoflíku, kapsiček a rozparků.

Redakce portáluhttps://www.ipodnikatel.cz
Internetový portál iPodnikatel.cz je specializovaný portál zaměřený na začínající podnikatele a ty, kteří chtějí rozvíjet svůj malý nebo střední podnik.

Inzerce

Exit mobile version