Jak se zrodil úspěšný MMA projekt Oktagon

Sny, víra a vize. To jsou slova, která jsou často společným jmenovatelem úspěšných lidí a jejich projektů. Jeden takový příběh začal psát svoji historii v roce 2016, kdy spatřil světlo světa fenomén s názvem Oktagon.

MMA v popředí zájmu

Ještě v nedávné minulosti se na smíšené bojové umění nahlíželo s odstupem a MMA jako sportovní odvětví nebylo bráno příliš vážně. Veřejnost měla bojovníky za agresivní monstra a Ti naopak neměli dostatek podpory, aby se pokusili globální vnímaní tohoto sportu otočit na svoji stranu. V hlavách dvou mužů s naprosto odlišnými povahami se ale odehrávalo něco zcela jiného. To, co bylo pro širokou veřejnost nastoleným trendem, vnímali Pavol Neruda s Ondřejem Novotným jako životní výzvu. Přestože o sobě delší čas věděli, pravděpodobně tehdy netušili, že jejich myšlenky vedou stejným směrem a osud je svede dohromady. Jejich příběhy, stejně jako povahové rysy jsou natolik rozdílné, že právě tyto ingredience položily základ úspěšnému fungování MMA organizace.

Touha měnit svět a budovat velké věci

Důležitým pojítkem, který dal v roce 2016 vzniknout projektu Oktagon byl totožný náhled na svět smíšeného bojového umění. To, v čem jiní viděli nekonečnou agresi hraničící s primitivním chováním, považovali Neruda a Novotný za skvělou příležitost, jak ukázat jedinečný charakter a umění projevit respekt k soupeři za jakékoliv situace. Rozhodnutí změnit vnímání MMA napříč celou společností trefně pojmenovali podle osmihranného místa obehnaného pletivem, kde se boj odehrává a odkud není úniku. Podle webu fightlive.cz, který se věnuje bojovým sportům, patří momentálně Oktagon mezi nejrychleji rostoucí MMA organizace na světě, s čímž se dá úspěšně souhlasit.

Začátky Oktagonu ale nebyly jednoduché. Díky obrovskému úsilí a víře v sebe sama se však organizace postupně drala na výsluní. Dnes je tato firma vysoce respektovaným hnutím inspirující masy lidí nejen v Česku, ale i v zahraničí. O síle Oktagonu hovoří i smlouva se sázkovou kanceláří Tipsport, díky které mohou fanoušci sledovat živé online livestreamy a nasát tak atmosféru boje. Tento skvělý marketingový tah pro obě strany dokonale odráží pozici, jakou si Oktagon za poměrně krátkou dobu vybudoval.

Houževnatost i cit pro detail

Za vším lze hledat nekonečnou vášeň k MMA, ale i sílu zatnout zuby, když si to situace žádá. Známe to všichni, příručky dotýkající se více či méně osobního rozvoje radí zachovat autentičnost a nevybočovat z předem stanoveného cíle. Realita však bývá jiná. Náročnější. Ondřej Novotný a Pavol Neruda to zvládli a s nimi celý Oktagon. Nejrychleji se rozvíjející sport se nezastavil ani v náročné době koronaviru. Tito pánové totiž vždy přijdou na způsob, jak doručit divákům skvělou show a nevšední zážitek. Na to si můžete vsadit. 

Zdroj obrázku: masisyan / Shutterstock.com

Redakce portáluhttps://www.ipodnikatel.cz
Internetový portál iPodnikatel.cz je specializovaný portál zaměřený na začínající podnikatele a ty, kteří chtějí rozvíjet svůj malý nebo střední podnik.

Inzerce

Exit mobile version