Zhodnocujte úspory na spořicím účtu ING Konto

V posledních několika měsících opět roste zájem o spořicí účty, přestože úrokové sazby na nich nejsou extrémně zajímavé. Stále se však jedná o bezpečné uložení naspořených peněžních prostředků. Spořicí účty umožňují zhodnotit úspory pomalu, ale zato bez jakéhokoliv rizika. V současné době daný produkt nabízí spousta tuzemských bank, přičemž oblíbenosti se těší především ING Konto.

Spořicí účet ING Konto pravidelně získává i ocenění ve Zlaté koruně. Samotné založení je jednoduché, všechno zvládnete z pohodlí svého domova přes internet. Celý proces vám zabere několik málo minut. Banka má také esa v rukávu v podobě výhodných akcí na úrokové sazby. Sice vás úrokové sazby jako takové příliš nenadchnou a pro dlouhodobé uložení peněz jsou neatraktivní, nicméně pro krátkodobé spoření jsou vyhovující. Stále jde o výhodnější způsob uložení úspor než aby vám peníze ležely na běžném účtu, kde je zhodnocení 0,01 procenta.

Poplatkům navíc odzvonilo. S příchodem moderních bank, které si neúčtují poplatky takřka za nic, se daného trendu museli chytnout i velcí hráči. Spořicí účet ING Konto si neúčtuje poplatky za založení, převody peněz nebo vedení účtu. Přece jen, bylo by docela nesmyslné nechat si strhávat peníze z účtu, jenž je primárně určen ke spoření. Uložené prostředky má zhodnocovat, nikoliv z nich ještě ukrajovat.

ING Konto v bodech

  • Založení a vedení spořicího účtu: zdarma
  • Platební transakce: zdarma
  • Úroková sazba pro vklady do 300 000 Kč: garantovaná sazba 0,5 % p.a. na první tři měsíce, poté 0,3 % p.a.
  • Úroková sazba pro vklady nad 300 000 Kč: 0,1 % p.a.
  • Možnost založení: přes internet, na pobočce, telefonicky

Dřív byla garantovaná sazba u vkladů do 300 000 Kč vyšší, a to 1 % p.a., nicméně ING se ji rozhodlo, stejně jako všechny tuzemské banky, z důvodu koronavirové krize snížit. Více informací o tomto kroku nabízí zpráva na peníze.cz.

Založení ING Konta

Pokud si tedy chcete založit ING Konto, není nic jednoduššího než si otevřít webovou stránku ing.cz a vybrat z nabídky spořicí účet. Stačí pak jen kliknout na jedno z nabízených tlačítek, které vás dovede přímo k registračnímu formuláři. Vyhnete se tak časově náročné administrativě a papírování.

Po zadání osobních údajů (e-mailová adresa, rodné číslo, předvolba státu a autorizační telefon) vyplníte kontaktní údaje, informace o zaměstnání, zvolíte zabezpečení a nahrajete potřebné dokumenty.

V případě, že vám založení online nevyhovuje, můžete zavolat na bezplatnou linku 800 159 159 a vyřídit všechno telefonicky. Případně si domluvte osobní schůzku na pobočce společnosti ING.

Zřídit si můžete pouze jedno ING Konto, které ale nesmíte používat k podnikatelským účelům. Nedostanete k němu žádné debetní karty ani jiný druh platební karty.

V mnoha bankách je podmínkou založit si ke spořicímu účtu ještě i osobní účet, ovšem ING je v tomto směru trochu jinde. Samotná společnost totiž ani nenabízí běžné účty, takže nevyžaduje ani jejich zakládání. Prostě si vyřídíte jen spořicí účet, a to je všechno, žádné jiné přidružené produkty.

Výhody

  • Založení i vedení spořicího účtu je zdarma.
  • Platební transakce (příchozí a odchozí platby) jsou bezplatné.
  • Všechno vyřídíte online.
  • Výše vkladu není omezená.
  • Peníze máte k dispozici kdykoliv, nemusíte čekat na uplynutí výpovědní lhůty.
  • Využít můžete podílové fondy.
  • Výhodná úroková sazba garantovaná na první tři měsíce.

Nevýhody

  • Vklady nad 300 000 Kč jsou zhodnocovány nízkou sazbou.
  • Spořicí účet se nevede v cizích měnách.

Sazebník a výběry hotovosti

Založení, vedení i zrušení spořicího účtu je zdarma. ING nestrhává ani poplatky za platební transakce, ať už se jedná o příchozí či odchozí platby, inkasa a trvalé příkazy. Všechny informace máte navíc zapsané přímo v sazebníku, jenž je snadno dostupný na webových stránkách společnosti. Všechny vklady jsou pojištěny, a to do výše 100 tisíc euro, tudíž se nemusíte o své úspory obávat.

Na spořicí účet ING Konto si můžete zasílat peníze z jakéhokoliv účtu vedeného u některé z tuzemských bank. V hotovosti z něj však není možné vybírat, ani když přijdete na pobočku ING. Výběr úspor je však jednoduchý, převedete si je na svůj osobní účet bezhotovostně, a pak si je vyberete ze svého běžného účtu.

ING Konto nevyžaduje pravidelné zasílání určité částky. Na spořicí účet si přepošlete tolik peněz, kolik chcete. Stejně tak je jedno, jestli si tam úspory posíláte jednou za měsíc, jednou za půl roku nebo jednou za rok.

Internetové bankovnictví

Po zřízení spořicího účtu dostanete přístup do internetového bankovnictví, které je přehledné a naprosto intuitivní. Dostanete tak své úspory perfektně pod kontrolu a můžete je spravovat přímo ze svého smartphonu.

Internetové bankovnictví umožňuje převádění peněz z účtu, založení či správu podílových fondů a další funkce.

Závěr

Český trh sice nabízí nepřeberné množství spořicích účtů, ovšem ING Konto patří k těm nejlepším, co se týče parametrů. Stále má jednu z nejvyšších úrokových sazeb, navíc často má různé akce se zvýhodněnými úrokovými sazbami.

Lepšího zhodnocení svých úspor dosáhnete, pokud si založíte k ING Kontu ještě podílové fondy, což zvládnete přímo v internetovém bankovnictví. Podílové fondy jsou však rizikovější, protože při negativním vývoji kapitálových trhů můžete o část investice přijít. Pokud však nastane opačný trend, zhodnocení je lepší než na spořicím účtu.

ING Konto je vhodnou volbou pro všechny opatrné lidi, kteří hledají způsob, jak šetřit své peníze a vytvářet si finanční rezervy.

Redakce portáluhttps://www.ipodnikatel.cz
Internetový portál iPodnikatel.cz je specializovaný portál zaměřený na začínající podnikatele a ty, kteří chtějí rozvíjet svůj malý nebo střední podnik.

Inzerce

Exit mobile version