10 moderních vychytávek pro zdravý spánek

Orientujete se v nejnovějších trendech, které jsou spojené se spánkem? Víte, jak můžete kvalitu svého spánku změřit a s pomocí jakých vychytávek jej můžete zkvalitnit? Podělíme se s vámi o 10 moderních vychytávek, díky kterým bude vaše spaní snové.

1. Usínejte v pohodlném oděvu, který vás nikde neškrtí

Věděli jste, že kvalitu vašeho spánku ovlivňuje také to, v čem spíte? Než ulehnete do postele, ujistěte se o tom, že vás vaše pyžamo či noční košile nikde neškrtí ani netísní. Během usínání a spánku totiž potřebujete zejména pohodlí. Jen tak se budete moci nerušeně oddávat snění po celou noc.

2. Matrace má na zdravý spánek větší vliv, než si možná myslíte

Kromě toho, co máte během spaní na sobě, má veliký význam i to, na čem spíte. Luxusní matrace vám mohou poskytnout spaní, o jakém se vám nesnilo. Vhodně zvolená matrace, která vám nabídne komfort a pohodlí a perfektně se přizpůsobí tvaru vašeho těla, může být klíčem k hlubokému a kvalitnímu spánku. Vydatný spánek vám zaručí například oblíbené matrace z paměťové pěny.

3. Vsaďte na sílu bylinek

Máte problémy s usínáním? Pokud na vás nezabírá bylinkový čaj, vyzkoušejte mix bylinek v podobě tabletek či kapek. Nemáme na mysli silné prášky, které vás uspí, jakmile si je vezmete, nýbrž přírodní pilulky vyrobené z bylinek.

4. Oleje na uklidnění a zkvalitnění spánku

Určitě jste zaznamenali i to, že se velké popularitě těší CBD oleje. Ty pomáhají nejenom s úzkostmi, ale také s usínáním, protože vás dokážou zklidnit a podpořit REM fázi spánku. Tyto oleje neobsahují žádné zakázané látky, ale pouze léčebné konopí.

5. Chytré aplikace vás probudí v ten správný čas

Jste vlastníky chytrého mobilního telefonu? Využijte moderních technologií a dopřejte si klidný a ničím nerušený spánek s pomocí aplikací pro spánek. Ty jsou totiž natolik inteligentní, že dokážou poznat, kdy je ten správný čas vás probudit a nijak nenarušit vaši hlubokou fázi spánku, ale naopak vás probudit během té nejlehčí fáze.

6. Spolehněte se na chytré náramky a hodinky

Skvělým pomocníkem pro měření kvality spánku jsou také chytré hodinky a náramky. S jejich pomocí můžete mít přehled o kvalitě vašeho spánku. Kromě toho se po propojení hodinek či náramku s vaším chytrým telefonem dozvíte i spoustu dalších informací. V jakém časovém rozmezí u vás nastává hluboký spánek a kolik u vás během noci proběhne spánkových cyklů.

7. Měkké a pohodlné špunty do uší vám poskytnou klid

Usínáte-li v rušném prostředí, pomohou vám při usínání speciální špunty do uší. Ty jsou vyrobeny tak, aby vás během spánku nijak netlačily a spolehlivě utišily veškeré okolní zvuky. Ať už se jedná o hlučnou party u sousedů, provoz na silnicích či chrápajícího partnera.

8. Usínejte v provoněné ložnici

Než večer ulehnete do postele, nechte svou ložnici zahalit do éterických olejů, které vám zpříjemní usínání. Ať už se rozhodnete pro levanduli, vanilku, meduňku, heřmánek či růži, klidný spánek je zaručen. Oleje můžete aplikovat rovnou na polštář nebo využít k jejich distribuci po místnosti difuzér.

9. Usínejte v lese či u moře

Potřebujete k usínání navodit tu správnou atmosféru? Ať už máte rádi zvuky mořského příboje, lesa nebo například praskání ohně, s pomocí přístrojů, které vydávají zvuky zpříjemňující vám usínání, to není žádný problém.

10. Dopřejte si spánek v úplné tmě

Proudí vám do ložnice i skrze zatemněná okna světlo z pouličních lamp a narušuje vám usínání? Dopřejte si vydatný spánek i navzdory nepříznivým okolnostem. S využitím masky na spaní se vám bude spát skvěle kdekoliv.

Váš spánek může být vydatný, kvalitní i bezproblémový. Stačí si k němu dopomoci několika vychytávkami a snít nerušeně po celou noc.

Zdroj obrázku: Senyuk Mykola / Shutterstock.com

Redakce portáluhttps://www.ipodnikatel.cz
Internetový portál iPodnikatel.cz je specializovaný portál zaměřený na začínající podnikatele a ty, kteří chtějí rozvíjet svůj malý nebo střední podnik.

Inzerce

Exit mobile version