Tisk lepených brožur: Dokonalá vazba pro vaše rozsáhlejší projekty

Knihy, učebnice, katalogy výrobků, ročenky: pro ty všechny se skvěle hodí lepená vazba. U rozsáhlejších dokumentů se tvorba brožury s lepenou vazbou V2 vyloženě nabízí. Je velmi elegantní, poměrně levná a dovoluje spojit listy až do pěticentimetrového hřbetu. Pokud uvažujete o vydání knihy samonákladem, je pro vás lepená brožura to pravé řešení.

Při tvorbě lepené brožury je třeba zohlednit několik faktů, které přímo souvisejí s její výrobou. Na rozdíl od šité vazby typu V1 jsou zde jednotlivé listy skládány za sebou a vlepeny do hřbetu měkké obálky PUR lepidlem. Minimální doporučená tloušťka brožury je čtyři milimetry, maximální pět centimetrů. Počet vnitřních listů se standardně pohybuje od 48 do 240 stran. Brožura s vazbou V2 se nejčastěji skládá z ofsetového papíru v gramáži od 80 g/mdo 170 g/m2. Na tisk lepených brožur lze použít také křídový papír v matu nebo lesku, tam je doporučená hmotnost limitována 150 g/m2. Mezi nejoblíbenější formáty lepené brožury patří A6, A5, A4 a 215×275 mm.

Vydejte si vlastní knihu. Tisk brožury s vazbou V2 je dostupný pro každého

Vytisknout si vlastní knihu nikdy nebylo jednodušší. Lepená brožura je pro to ideálním řešením. Tzv. paperbacky dnes patří mezi velmi oblíbené knižní formáty kvůli své velikosti i skladnosti. Zařídit si tisk brožury s lepenou vazbou V2 navíc není nic složitého a nemusí to stát balík. Například pokud si necháte vytisknout sto knih o osmdesáti stranách na ofsetovém papíře (80 g/m2), bude se cena jedné knihy pohybovat kolem 150 Kč bez DPH. Pokud byste jich chtěli tisknout tisíc, cena se sníží na 60 Kč za kus.

Obálka prodává. Věnujte jí pozornost

I když se říká, nesuď knihu podle obalu, opak je pravdou. Obálka prodává. Ať už připravujete knihu nebo produktový katalog, grafice obálky byste měli věnovat velkou část své pozornosti. Dost často totiž rozhoduje o tom, jestli si brožuru někdo otevře a přečte, nebo ji aspoň zběžně prolistuje. Povrchová úprava lepené brožury v tom také může hrát důležitou roli a stojí za to si za ni něco připlatit. Vybrat si dnes můžete z různých možností. Velmi oblíbený je parciální lak na míru, kterým ozvláštníte jen určité grafické prvky obálky, případně lesklé či matné lamino po celém povrchu obálky.

Potřebujete poradit? Obraťte se s odborníky

Tisk brožur s vazbou V2 je díky dostupným online nástrojům celkem snadný. Stačí jen zaklikat vybrané materiály a počty kusů a díky online kalkulátoru získáte ihned představu o ceně. Pokud však potřebujete s výběrem materiálů nebo počtem kusů poradit, je dobré obrátit se na odborníky. Brněnská tiskárna POINT CZ se specializuje na ofsetový a digitální tisk od roku 1993. Ve svém e-shopu Point4me Profi vás provede tvorbou a tiskem brožury krok za krokem. K dispozici vám je také vyškolená zákaznická podpora, která odpoví všechny vaše dotazy. Pusťte se do svého projektu ještě dnes. Vaše brožura čeká.

Redakce portáluhttps://www.ipodnikatel.cz
Internetový portál iPodnikatel.cz je specializovaný portál zaměřený na začínající podnikatele a ty, kteří chtějí rozvíjet svůj malý nebo střední podnik.

Inzerce

Exit mobile version