Pracovní rukavice je třeba vybírat dle charakteru činnosti

Vlastníte nějakou výrobní či prodejní společnost? Pokud ano, jistě víte, že se neobejdete bez správných ochranných pomůcek. Ty ostatně potřebujeme mnohdy také v domácí dílně, garáži či na zahradě. Mezi základní pracovní ochranné pomůcky patří bezesporu pracovní rukavice. Vybírat je lze v mnoha variacích. Pokud o nákupu nových uvažujete, měli byste se řídit hlavně činnostmi, k jejichž vykonávání budete pracovní rukavice potřebovat. My se na čtyři základní druhy činností podíváme podrobněji. 

Manipulace s lehkými a neostrými předměty

Jestliže pracujete s lehčími a tupými předměty, postačí vám pracovní rukavice bezešvé, které jsou máčené v polyuretanu, případně nitrilu nebo PVC. Zajistí potřebnou ochranu před znečištěním rukou a oděrem či otěrem. Jde fakticky o jakýsi základní typ rukavic. Neomezí vás při manipulaci s různými předměty a budete dokonale chráněni. Mimo jiné existují také variace odolné vůči propichu. 

Činnosti spojené s horkými, studenými a ostrými předměty

Při některých pracích jsou lidé vystavování extrémnímu horku či chladu, stejně tak může být problém s ostrými hranami nejrůznějších věcí. Rukavice musí být neprořezné a také odolné vůči propíchnutí. Ideální jsou modely, jejichž základem jsou aramidová vlákna. Ta disponují skvělými vlastnostmi. Rukavice odolají řezu, horku i chladu.

Toxické a nebezpečné chemikálie

Pro činnosti spojené s nebezpečnými a toxickými látkami slouží často kompletní pracovní kombinézy. Bez kvalitních rukavic se ale také neobejdete. Volit je možné hned několik typů, a to varianty A, B, C. Každá nabízí určitou dobu ochrany před chemikáliemi.   

Činnosti spojené s elektřinou

Pro pracovní činnosti nějak spojené s elektrickým proudem se hodí nejvíce izolační gumové rukavice. Perfektně chrání před jakýmkoli zraněním v důsledku styku s elektřinou.

Zdroj obrázku: Virrage Images / Shutterstock.com

Redakce portáluhttps://www.ipodnikatel.cz
Internetový portál iPodnikatel.cz je specializovaný portál zaměřený na začínající podnikatele a ty, kteří chtějí rozvíjet svůj malý nebo střední podnik.

Inzerce

Exit mobile version