Nejčastější chyby v CV aneb neudělejte je také

Ještě před tím, než se dostavíte na pohovor, se o vašem úspěchu či neúspěchu rozhoduje pomocí správně sestaveného životopisu. Právě to, jak jste si dali záležet na jeho podobě, motivuje personalisty ke kladnému přístupu k vaší osobě.

Nevíte, jak kvalitní životopis vytvořit? Poradíme vám.

Na životopise záleží

Mnoho lidí stále nevěnuje dostatečnou pozornost svému životopisu. Přitom mohou být skvělí a kvalifikovaní zaměstnanci, a přesto do výběrového řízení nepostoupí. Důvod? Nesprávně sestavený životopis. Ano, právě tento papír o vás dokáže vypovědět mnohé. Ne to, jak jste kvalifikovaní, ale jak lpíte na detailech a na přípravě. Prezentovat se kvalitně je v dnešní době nezbytné.

Pomocí šablony máte kvalitní životopis vytvořen rychle

Pokud se chcete vyvarovat školáckým chybám, podívejte se, jak napsat životopis. Dozvíte se například, že si pomocí jednoduchých přednastavených šablon pomůžete vytvořit profesní životopis přesně podle požadavků personalistů ve vašem oboru. Rozhodně se vám takto nestane, že byste pro svůj CV použili složité formátování, nevýrazné a nevhodné vizuální řešení nebo údaje, co některé běžné kancelářské programy nepřečtou.

Vizuální podoba – důležitá!

Kromě údajů ve vašem CV je také velmi podstatné, jak je celkově prezentujete. Pokud se rozhodnete si zvolit svou vlastní úpravu a formátování, může se stát, že výsledek bude nekvalitní. Personalista si váš výtvor otevře v jiném programu a nebude se stačit divit – najednou na něj bude koukat změť písmen. Předem nastavené šablony jsou jistotou, že nešlápnete vedle.

Pozornost byste měli věnovat i chronologickému pořadí vašich školení a bývalých pozic. Personalisté si nejraději nejprve přečtou o tom, kde jste působili nedávno. Přílišná historie nikoho nezajímá. Uveďte tedy na začátek ty nejpoutavější pozice a vědomosti.

Zdroj obrázku: {Bacho} / Shutterstock.com

Redakce portáluhttps://www.ipodnikatel.cz
Internetový portál iPodnikatel.cz je specializovaný portál zaměřený na začínající podnikatele a ty, kteří chtějí rozvíjet svůj malý nebo střední podnik.

Inzerce

Exit mobile version