Jsem ajťák a podnikám: na co si dát pozor

Být ajťákem a podnikat není v dnešní době nic neobvyklého. V oblasti informačních technologií se nachází mnoho lidí, kteří se rozhodli využít svých dovedností a znalostí pro podnikání. A právě i já patřím mezi ně.

Začátek podnikání

Můj příběh začal již během studií na vysoké škole, kde jsem se specializoval na oblast grafiky a IT vývoje. Během svých studií jsem si uvědomil, že mohu využít svých dovedností a znalostí pro podnikání. Navíc jako student jsem měl spoustu volného času a kamarádů. Rozhodl jsem se založit živnostenský list a vybudoval jsem firmu, která se specializuje na vývoj aplikací pro mobilní zařízení.

Tvrdé začátky

V počátcích to bylo těžké, ale díky mému odhodlání a tvrdé práci jsem dokázal získat první zakázky. Postupem času se moje firma začala rozvíjet a díky dobrému jménu se mi podařilo získat další klienty a zaměstnance. Zákazníci oceňovali především kvalitu naší práce, spolehlivost a flexibilitu. Protože jsme celá parta byli studenti, tak zákazníci ocenili i přijatelnou cenovou stránku našich služeb. V této době jsem také začal budovat know-how a ojedinělý přístup k práci založený na zkoumání trendů v zahraničí a aplikování těch procesů do mojí firmy.

Tvrdý start a úspěšný konec

Postupem času jsem své podnikání rozšířil o další služby, jako je online marketing a správa sociálních sítí. Dnes se moje firma pyšní tím, že má velký tým profesionálů, kteří mi pomáhají v rozvoji mého podnikání. Část týmu jsou moji velmi dobří kamarádi, takže si navíc velmi důvěřujeme. Také pomáhám studentům nastartovat jejich kariéru a zároveň si buduji firemní tým. Navíc investuji peníze do dalšího vzdělávání svých kolegů.

Budoucnost podnikání

Podnikání v oblasti informačních technologií není snadné, ale věřím, že když má člověk dostatek znalostí a zkušeností, může se stát úspěšným podnikatelem. Jako ajťák mám výhodu v tom, že mám v oblasti IT hodně zkušeností a umím nabídnout svým klientům moderní řešení, která jsou aktuální a funkční.

Když se dívám zpět, vidím, že můj krok k podnikání byl správný a přinesl mi mnoho stresu ale i nových příležitostí. Jsem rád, že mohu své zkušenosti a dovednosti využít ke prospěchu mých zákazníků a pomáhat jim v rozvoji jejich podnikání.

Redakce portáluhttps://www.ipodnikatel.cz
Internetový portál iPodnikatel.cz je specializovaný portál zaměřený na začínající podnikatele a ty, kteří chtějí rozvíjet svůj malý nebo střední podnik.

Inzerce

Exit mobile version