4 instalatérské triky pro kutily

Instalatérství může přivést kutila k šílenství více než jakýkoli jiný typ prací. Vznikají problémy, rostou projekty, množí se frustrace. Ani profíci nejsou imunní. Užitečným krokem je naučit se některé triky zkušených instalatérů.

Ohřejte spoj, když nemůžete přeříznout trubku

Nejlepší způsob, jak odpojit pájenou trubku, je rozříznout ji. Ale někdy to nejde – buď proto, že nemůžete do prostoru dostat řezný nástroj, nebo proto, že při řezání by byla trubka příliš krátká na vytvoření nového spojení. Řešením je zahřát spoj a stáhnout trubku, když se spoj roztaví.

Vyměňte kovové odtokové potrubí za plastové

Kovové odtokové potrubí pod dřezy vypadá mnohem spolehlivěji než plastové. Ale plast je lepší téměř ve všech směrech. Je levnější, snadněji se instaluje a snadněji se seřizuje nebo utahuje, pokud dojde k úniku. A na rozdíl od kovu plast nekoroduje. Když tedy prosakuje kovový odtok, často je nejchytřejším krokem výměna celé sestavy za plast. Pokud ani to nezabere, pomoci vám snadno může instalatér Praha nonstop.

Uvolněte zaseknuté potrubí teplem

Když se závitový spoj ani nehne, teplo někdy zabere, zvláště u starých spojů, které byly utěsněny tmelem, který časem ztvrdl. Buďte trpěliví. Zahřátí kovu může trvat několik minut. Ochraňte blízké povrchy hadříkem odolným proti ohni. Ale pozor – tato metoda je určena pouze pro vodovodní a odpadní potrubí, nikdy pro plynové nebo palivové potrubí.

I tato akce vyžaduje ale už více zkušeností, takže pokud zápolíte se zaseknutým závitem, pomocnou ruku může jednoduše přiložit instalatér z vmb-servis.cz.

Přívodní vedení příliš neutahujte

Je lákavé utáhnout přívodní potrubí pevně, jen pro jistotu. Ale přílišné utahování přívodních vedení je ve skutečnosti riskantnější než nedostatečné utahování. Uvolněný spoj, který netěsní, lze snadno utáhnout, ale přílišné utažení může zničit pryžová těsnění a může prasknout matice se závitem. Raději spoje na obou koncích přívodního vedení utáhněte prstem a poté je kleštěmi otočte o další osminu až čtvrtinu otáčky.

Redakce portáluhttps://www.ipodnikatel.cz
Internetový portál iPodnikatel.cz je specializovaný portál zaměřený na začínající podnikatele a ty, kteří chtějí rozvíjet svůj malý nebo střední podnik.

Inzerce

Exit mobile version