14. ročník akcelerátoru Můj první milion se otevírá novým nápadům

Zkušenosti, znalosti a know-how našich mentorů nabízí akcelerační program vysokoškolákům, středoškolákům i komukoli z veřejnosti. Úspěšní podnikatelé a odborníci nejen ze Zlínského kraje pomohou zpracovat i tvůj projekt a připravit ho na úspěšný rozjezd.

Bude to stát za to!

Na účastníky opět čekají atraktivní ceny a možnost získat lákavou investici. „Pro letošní rok jsme připravili pro vítěze hlavní kategorie 100 000 Kč na rozjezd podnikání, stále je také možnost bojovat o investici až 1 500 000 Kč. Velmi nás těší podpora našich partnerů. Nově se do partnerství zapojili MESIT holding, a.s., Krajská hospodářská komora Zlínského kraje, Nadace Tomáše Bati a Nadační fond vzdělávání a podnikání. Akcelerační program tedy není jen o penězích a mentoringu, ale především o propojování a získávání nových kontaktů, což je v dnešní době nesmírně důležité. Je to důkaz, že v našem regionu funguje zajímavý startupový ekosystém,“ prozradila Olesja Lancevská, manažerka akceleračního programu Můj první milion.

Sáhni po svém prvním milionu

Registrovat se můžeš od 1. října 2020, deadline pro přihlášení do obou kategorií – Vysoká škola a veřejnost a Střední školy – je 16. února 2021. V průběhu února 2021 porota vybere top 10 záměrů   z obou kategorií, které postoupí do akceleračního programu. Ten ti během osmi intenzivních týdnů nabídne odborné workshopy a konzultace od zkušených mentorů.

Prohloubí tvé znalosti obchodního modelu, marketingu, právních aspektů, vedení projektů, podnikových financí, ale zhodnotí a zdokonalí také tvoje prezentační dovednosti. Posune tě od myšlenky ke skutečnému byznysu a naučí tě poprat se s překážkami, s nimiž se můžeš na své cestě k prvnímu milionu setkat. Z 10 zúčastněných projektů na závěr vzejdou z každé kategorie 3 nejlepší, kteří si odnesou hodnotné ceny a možná i investici až 1 500 000 korun. Bude mezi nimi ten tvůj? To nezjistíš, když to nezkusíš. Přihlášku najdeš na www.mujprvnimilion.cz

Online? Víme, jak na to

Model fungování v online prostředí si pořádající Technologické inovační centrum s.r.o. vyzkoušelo již v předchozím běhu akceleračního programu, a je proto schopné pružně reagovat na změnu podmínek. „14. ročník startuje v poměrné nelehké době, ale jsme připraveni nabídnout akcelerátor v plném rozsahu, i když by měl být online formou. Koneckonců část workshopů jsme i letos museli převést do online a celý ročník jsme úspěšně zakončili. Takže nezoufejte, víme, jak na to,“ ujistil účastníky Petr Konečný, garant akceleračního programu.

Překonáme rekord?

V předchozím ročníku akceleračního programu přijalo Technologické inovační centrum Zlín rekordních 111 přihlášek ve dvou kategoriích. V akceleračním programu, jenž si bere za cíl podporu podnikatelského myšlení ve Zlínském kraji, se v kategorii středních škol sešlo 54 záměrů z 16 škol. Do hlavní kategorie vysokých škol a veřejnosti pak zaslalo své záměry dokonce 57 potenciálních startupů.

U odborné poroty ve finále nejvíce zabodovala v kategorii vysokých škol a veřejnosti mobilní appka Foode Jakuba Josefa Formana, která zjednodušuje objednávání v restauracích, barech a hotelech. V kategorii středních škol přesvědčil porotu o svém projektu Martin Kancner ze SOŠ Josefa Sousedíka se zakázkovou výrobou bicích hudebních nástrojů cajon MK Kachon. Více info na www.mujprvnimilion.cz

Redakce portáluhttps://www.ipodnikatel.cz
Internetový portál iPodnikatel.cz je specializovaný portál zaměřený na začínající podnikatele a ty, kteří chtějí rozvíjet svůj malý nebo střední podnik.

Inzerce

Exit mobile version