MY FOOD: dobré jídlo bez chemie

MY FOOD je start-up, který jitří chuťové buňky těm, co prahnou po kvalitních potravinách. A že jich přibývá. Je to taková lepší verze klasického supermarketu (nebo bistra), kde jsou na vás milí a kde si můžete koupit „plno-chutné“ jídlo bez zbytečné chemie. Tento perfektně řešený start-up si zaslouží vaši pozornost.

První pobočka My Food Marketu vznikla v Brně v roce 2013. Dnes už je po Brně několik MY FOOD obchodů a bister, což musí nutně znamenat, že „brňáci“ jsou po kvalitních potravinách hladoví. Je to v ČR sílící trend?

Zcela nepopiratelně. Je to evidentní na každém kroku. Znalost zákazníka a vůbec zájem o gastronomii, potažmo možnosti kvalitního stravování a angažovanost v tom či jiném dietním směru, mají vzestupný trend. Většina lidí má jistě omezené ekonomické možnosti, ale je hodně pozitivní záležitostí, že roste portfolio populace, kterou zajímá, co jedí.

No a co česká nátura, která se projevuje na poli potravin tím, že si rádi a hlasitě stěžujeme na nekvalitní zboží, které je nám předkládáno v supermarketech, ale když dojde na věc, stejně většina sáhne po nekvalitním zboží, protože se jim nechce z peněženky vydat víc za kvalitnější zboží, které je přirozeně o něco dražší? Musíte zákazníky přesvědčovat, že je lepší o kousek dražší kvalita než levná mizérie, nebo k vám chodí sami osvícení?

 

Osobně vnímám MYFOOD jako misi. Přejeme si, aby se český národ naučil lépe stravovat, i když mají lidé obecně na přípravu jídla méně času. Určité části našich zákazníků musíme samozřejmě vyšší cenu produktů vysvětlit. Velká většina naší klientely však vnímá kvalitu jako přidanou hodnotu, za kterou jsou ochotni si připlatit.

Každým dnem, týdnem či měsícem byste měli otevřít první pobočku v Praze. Nenašla jsem žádné konkrétní datum a tak jsou určitě naši pražští čtenáři celí netrpěliví, že se to od vás tady dozví :)

Ano, naše první pražská pobočka právě finišuje s přípravami, počítáme, že otevřeno ve zkušebním režimu bude v lednu. Nezůstane dlouho sama, ve stejném roce otevřeme v Praze další dvě.

Pokračování rozhovoru najdete v lednovém e-magu Starting Up

Autorka Bara profilovka mala

Barbora Mazochová
šéfredaktorka portálu iPodnikatel.cz


Diskuze k článku

Přidat komentář
V diskuzi není žádný příspěvek. Vložte první komentář.

Odběr novinek

Přihlaste svůj e-mail k odběru novinek z oblasti podnikání. Neposíláme žádný spam a můžete se kdykoliv odhlásit.

Kontaktujte nás

Napište nám e-mail.

E-mail: info@ipodnikatel.cz

Nebo se s námi spojte přes sociální sítě.

Google+    Twitter     Facebook

Sledujte nás

Jsme vám všude nablízku.