Galavito: inovace jménem vyhřívaný stůl

Pár, co si vzal do hlavy, že vám zpříjemní posezení na zahrádkách, když zábne od nohou. To je Milan Hnátek a Ece Ergüney. Vymysleli a dali do kupy vyhřívaný stůl. Jak se jim daří s touto doslova „žhavou“ novinkou prosadit mezi českými restauratéry? Přečtěte si.

Kde se vzal nápad na vyhřívané stoly do restaurací?

Nápad se zrodil během jedné chladné a deštivé noci na začátku roku 2013 v tureckém Istanbulu, když jsme společně večeřeli v restauraci nedaleko Galatské věže s mojí tureckou partnerkou Ece Ergüney. Nejdříve se to zdálo být jako bláznivý nápad, ale velmi rychle jsme se pro naši myšlenku nadchli a začali jsme se o téma více zajímat. Vznikl z toho business plán a nakonec jsme v polovině června roku 2013 společně založili firmu Galavito s.r.o. Cesta k našemu vlastnímu výrobku samozřejmě nebyla přímočará, ale jelikož jsme se soustředili na náš cíl, nakonec se nám podařilo nápad zrealizovat.

V jaké fázi je projekt Galavito nyní? Už prodáváte nebo zatím stále vyvíjíte?

Na jaře 2015 jsme dokončili vývoj našeho prvního modelu Resto, vyhřívaného stolku Galavito Heating Table. Náš výrobek byl otestován Elektrotechnickým zkušebním ústavem a získali jsem všechny potřebné certifikáty a mohli jsme jej uvést na trh.

Jsme velice hrdí na to, že naším prvním zákazníkem, který si na jaře naše stolky koupil, je restaurace U Zlaté studně, která patří mezi nejlepší české restaurace. Z jejich terasy je krásný výhled na Prahu. Na podzim jsme získali další zákazníky, například klub AXM na Vinohradech. První hlavní sezona byla pro nás od září 2015 do května 2016 a naše vyhřívané stolky dnes najdete v Uherském Hradišti v restauraci Beef & Beer, v Karlových Varech v restauraci Cafe Azyl a Pizzerii Petr nebo v Praze na Staroměstském náměstí na terase v hotelu U Prince a restauraci Bílý koníček přímo naproti orloji.

 

Vývoj našeho výrobku samozřejmě pořád pokračuje a výrobek neustále vylepšujeme dle individuálních potřeb našich zákazníků. Naši velkou výhodou je flexibilita, vlastní R&D (pozn. red.: Research & Development – výzkum a vývoj) a také to, že jsme osobně v přímém kontaktu se zákazníky. Také umíme kovové části stolku upravit dle přání a potřeb zákazníka a nalakovat je například v různých barvách nebo na ně vypálit laserem logo restaurace nebo hotelu.
Poskytujeme prvotřídní servis, pomáháme našim zákazníkům s instalací našeho výrobku a také s celkovým návrhem venkovního posezení. Zajišťujeme si také vlastní prodejní a poprodejní servis a služby.

Aktuálně také dokončujeme vývoj vyššího modelu Bistro, u kterého budou hosté restaurací spíše stát nebo sedět na barových židlích a budou se u našich stolků hřát od nohou.

Pokračování najdete v zářijovém e-magu Starting Up

Autorka Bara profilovka mala

Barbora Mazochová
šéfredaktorka portálu iPodnikatel.cz


Diskuze k článku

Přidat komentář
V diskuzi není žádný příspěvek. Vložte první komentář.

Odběr novinek

Přihlaste svůj e-mail k odběru novinek z oblasti podnikání. Neposíláme žádný spam a můžete se kdykoliv odhlásit.

Kontaktujte nás

Napište nám e-mail.

E-mail: info@ipodnikatel.cz

Nebo se s námi spojte přes sociální sítě.

Google+    Twitter     Facebook

Sledujte nás

Jsme vám všude nablízku.