4 tipy na zaručené investice pro rok 2019

Máte volné finanční prostředky a nehodláte je nechat ležet ladem? Zřejmě jste již přišli na to, že pomocí spořících účtu peníze nerozmnožíte a pokud je zašijete do polštáře, vyřádí se na nich inflace. Ale do čeho investovat bez předchozích zkušeností? Způsobů, jak s finančními prostředky naložit efektivně, se nabízí víc než dost. Ty nejzajímavější najdete v tomto článku.

Podílové fondy

Zbývá vám několik set až tisíc korun měsíčně? Jednou z nejzajímavějších možností, jak je investovat, jsou podílové fondy. Češi se jich sice stále trochu bojí, ale ani tento přístup nic nemění na skutečnosti, že pravidelné vklady vychází mnohem lépe než zmíněné bankovní účty. Princip je jednoduchý: o peníze se stará zkušený profi správce, který dosáhne na mnohem zajímavějších výsledků než jednotlivec. V praxi samozřejmě hraje roli výběr podílového fondu. K těm zajímavějším patří například ČP Invest Rezerva.

Nemovitosti

Co s větší částkou? Pokud si za naspořené peníze koupíte byt v dobré lokalitě, s největší pravděpodobností neprohloupíte. Návratnost je sice dlouhodobá, ovšem s ohledem na výrazný růst cen nemovitostí v posledních letech vás může příjemně překvapit. V každém případě jde o jednu z nejbezpečnějších a nejkonzervativnějších forem investování.

P2P půjčky

Tzv. peer to peer půjčování neboli půjčky pro lidi od lidí jsou v České republice na vzestupu. Pokud se s problematikou seznámíte blíže, můžete poměrně snadno dosáhnout zajímavých výnosů. Zda budete aktivně investovat sami, nebo se obrátíte na správce, je otázkou vašich časových možností.

Kariéra

Bez ohledu na vývoj ekonomiky neztratíte kontrolu sami nad sebou. A právě proto není od věci investovat do osobního rozvoje a kariéry. Podle renomovaného finančního poradce Benjamina Brandta jsou skvělou inveseticí knihy, audioknihy, podcasty a konference. Pokud se vám podaří získat lepší pozici, případně rovnou změníte obor, pravděpodobně vyděláte mnohem více než kolik by vám přinesly drobnější investice.

Redakce portálu
Redakce portáluhttps://www.ipodnikatel.cz
Internetový portál iPodnikatel.cz je specializovaný portál zaměřený na začínající podnikatele a ty, kteří chtějí rozvíjet svůj malý nebo střední podnik.

Inzerce